Business Internaţional

Acţiunile AstraZeneca ajung la minimul ultimelor opt luni după ce compania a încheiat un acord de 39 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Alexion Pharmaceuticals

Acţiunile AstraZeneca ajung la minimul ultimelor opt...

Autor: Eduard Ivanovici

14.12.2020, 14:38 275

Acţiunile AstraZeneca au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele opt luni după ce gigantul a anunţat că va cumpăra producătorul american de medicamente Alexion Pharmaceuticals, într-un acord estimat la 39 de miliarde de dolari – cea mai mare tranzacţie din industria farmaceutică a Regatului Unit, scrie Bloomberg.

Astfel, acţiunile au înregistrat un declin de 9,2% şi au ajuns la nivelurile raportate în luna aprilie. Compania britanică a devenit centrul mai multor controverse după ce vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă a început să prezinte o serie de erori în ceea ce priveşte rata de eficienţă.

Între timp, acţiunile Alexion au crescut cu 32% înainte de şedinţa de tranzacţionare pe Nasdaq.

Markus Manns, membru al Union Investment, care deţine acţiunile AstraZeneca, a declarat că lipsa de cash a companiei a continuat să ridice semne de întrebare pentru investitori în ultimele săptămâni.

Deşi Alexion oferă un potenţial masiv de creştere, achiziţia creşte numărul de incertitudini privind portofoliul grupului anglo-suedez, a adăugat Manns.

„Dacă nu ai suficient cash, ar trebui să cumperi o companie mare doar dacă este o oportunitate care se iveşte o singură dată în viaţă. Nu putem să spune că afacerea anunţată de AstraZeneca reprezintă o oportunitate care se iveşte o dată în viaţă, iar avantajele strategice sunt slabe.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO