Business Internaţional

Acţiunile europene au crescut, însă volumul de tranzacţionare este redus

Acţiunile europene au crescut, însă volumul de...

Autor: Ştefan Stan

13.09.2016, 12:21 71

Indicele Stoxx Europe 600 a avut un avans mai mic de 0,1% în Londra. Indicele de referinţă a scăzut în ultimele trei zile, în condiţiile în care investitorii se tem că băncile centrale vor renunţa la introducerea unor măsuri suplimentare de relaxare monetară pentru a stimula creşterea economică. Nivelul de tranzacţionare este scăzut faţă de media din ultima lună.

Înainte de pierderi, acţiunile europene înregistraseră un avans de până la 14% faţă de minimul de după Brexit. Comentariile mixte din partea FED din ultimele zile au lăsat investitrii să speculeze legat de data la care se va implementa o nouă majorare de dobândă în SUA, în timp ce preşedintele BCE Mario Draghi a semnalat diminuarea necesităţii unor măsuri suplimentare de relaxare.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzu cu 0,28%, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a înregistrat un avans de 0,07%. La Paris, bursa a scăzut cu 0,07%, în timp ce în Spania a fost un declin de 0,37%.

La Bucureşti, indicele BET a crescut cu 0,69%, cea mai bună performanţă având-o acţiunile OMV Petrom, în creştere cu 1,19%, Bursei de Valori Bucureşti, care au înregistrat un avans de 1,15% şi Banca Transilvania, cu 1,08%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO