Business Internaţional

Acţiunile europene au deschis în scădere şedinţa de luni

Acţiunile europene au deschis în scădere şedinţa de...

Autor: Ştefan Stan

17.10.2016, 11:33 64

Companiile din energie au avut cele mai mari scăderi în cadrul indicelui Stoxx Europe 600, în condiţiile în care petrolul a ajuns din nou la pragul de 50 de doalri barilul. Indicele de referinţă al petrolului a scăzut cu 0,3% în această dimineaţă la Londra.

După revenirea înregistrată de acţiunile europene după votul de secesiune din Marea Britanie, îngrijorările legate de starea economiei, precum şi despre măsurile pe care le vor lua băncile centrale, au dus la o nouă scădere. Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 3% faţă de maximul din septembrie.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a înregistrat un declin de 0,51%, în timp ce la Frankfurt scăderea a fost de 0,26%, iar la Paris de 0,17%.

La Bucureşti, indicele BET al Bursei de Valori a scăzut cu 0,30%. Cea mai mare scădere a înregistrat-o OMV Petrom, după un declin de 2,17%, urmat de Banca Transilvania, cu o scădere de 0,72%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO