Business Internaţional

Acţiunile europene au închis cu cea mai mare creştere din ultimele două luni

Acţiunile europene au închis cu cea mai mare creştere...

Autor: Anca Dumitrescu

16.12.2013, 19:54 447

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 1,3%, după ce a evoluat în declin timp de două săptămâni consecutiv, transmite Bloomberg.

Un director la companiei Fidelity Worldwide Investments în Londra, Trevor Greetham, consideră că Rezerva Federală americană ar putea anunţa miercuri reducerea achiziţiilor lunare de obligaţiuni, în valoare de 85 de miliarde de dolari.

"Nu cred că piaţa ar fi afectată. Fed continuă să spună că restrângerea achiziţiilor de obligaţiuni nu este o înăsprire a politicii instituţiei. Reduc acceleraţia, nu pun frână", a explicat Greetham.

Indicii naţionali au crescut pe toate pieţele de capital din Europa Occidentală, cu excepţia celor din Grecia şi Luxembourg.

Indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 1,3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,5%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 1,7%.

În zona euro, producţia fabricilor a crescut peste aşteptări în decembrie, în frunte cu Germania, potrivit unui indice privind achiziţiile managerilor calculat de Markit Economics.

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat luni la Bruxelles că creşterea economiei zonei euro în trimestrul al patrulea va fi modestă.

Acţiunile Deutsche Telekom au avansat cu 3,8%, în urma informaţiilor că Sprint Corp analizează o ofertă pentru T-Mobile USA. Deutsche Telekom a fuzionat divizia sa americană T-Mobile USA cu MetroPCS Communications.

Titlurile Hennes&Mauritz (H&M) au crescut cu 1,7%. Al doilea mare producător de îmbrăcăminte din Europa a anunţat că veniturile din operaţiunile de cel puţin un an au urcat cu 10% în noiembrie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO