Business Internaţional

Actiunile europene isi reiau cresterea

29.06.2007, 17:20 11

Actiunile europene s-au aflat in crestere ieri pentru prima data in sase zile, in frunte cu actiunile din sectorul ener-getic si cel minier pe fondul cresterii preturilor la metale, scrie Bloomberg.
BP, al doilea mare producator petrolier european, si BHP Billiton, cea mai mare companie miniera din lume, au raportat cresteri. Actiunile Nestle au avansat dupa ce Deutsche Bank a recomandat achizitionarea de actiuni ale companiei din domeniul produselor alimentare. Grupul Danone a asistat la o crestere a actiunilor pe fondul unui raport privitor la posibilitatea ca producatorul de iaurt sa-si vanda divizia LU.
Temerile conform carora costurile mai mari legate de contractarea de imprumuturi vor afecta profiturile companiilor au afectat evolutia indicelui european Dow Jones Stoxx 600, care se indreapta catre primul declin lunar din ultimele patru luni. Banca centrala americana este asteptata sa-si mentina rata de referinta la 5,25%. Indicele Stoxx 600 a avansat cu 0,7%, pana la 390,51 puncte, indicele Stoxx 50 a inregistrat o crestere similara, in timp ce Euro Stoxx 50 a urcat cu 0,8%.
Actiunile americane si-au reluat cresterea, dupa ce o majorare a preturilor la petrol a impulsionat actiunile din domeniul energiei, iar profitul peste asteptari raportat de Oracle a sustinut evolutia companiilor de software.
Pretul titeiului a crescut in New York, pe fondul temerilor conform carora livrarile de benzina in Statele Unite s-ar putea dovedi insuficiente, dupa ce un raport a indicat o scadere neasteptata a stocurilor.
Indicele Dow Jones Industrial Average a castigat 0,7 procente, in timp ce Standard & Poor's 500 a avansat cu 0,9%.
Ieri, actiunile asiatice au urcat de la cea mai scazuta valoare din ultimele doua saptamani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO