Business Internaţional

Acţiunile marilor asigurători europeni scad puternic după cutremurul din Japonia

Acţiunile marilor asigurători europeni scad puternic după cutremurul din Japonia

Autor: Vlad Popescu

11.03.2011, 14:36 25

Acţiunile marilor companii de asigurare şireasigurare din Europa sunt în scădere puternică vineri,investitorii anticipând pagube substanţiale după cutremurul din Japonia, care a fost urmat devaluri tsunami devastatoare, transmite Reuters.

Cutremurul de vineri de pe coasta de nord-est aJaponiei a avut o magnitudine de 8,9, cel mai gravdin ultimii 140 de ani, iar valurile tsunami depână la zece metri care s-au ridicat am măturat coasta deest.

Cutremurul din 1995 din Kobe a cauzat pagube de100 miliarde de dolari şi a fost cel mai scump dezastru natural dinistorie. Pagubele economice cauzate de valultsunami din Oceanul Indian din 2004 au fost estimate la circa 10miliarde de dolari.

Acţiunile Swiss Re, Hannover Re şi Munich Re, ceimai mari reasigurători europeni, au scăzut cu peste 5% în şedinţabursieră de vineri pe pieţele europene.
Totodată, acţiunile companiilor de asigurare din Marea Britanie,Franţa şi Germania au înregistrat pierderi importante, de circa2,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO