Business Internaţional

Acţiunile Nikola, unul dintre principalii rivali ai Tesla, au scăzut cu 30% în urma demisiei fondatorului Trevor Milton

Acţiunile Nikola, unul dintre principalii rivali ai...

Autor: Eduard Ivanovici

22.09.2020, 14:21 968

Acţiunile Nikola, unul dintre principalii rivali ai gigantului Tesla, au scăzut cu 30% luni după ce fondatorul companiei, Trevor Milton, şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv şi a pierdut locul din board-ul de conducere, notează Business Insider.

Decizia lui Milton a venit după o perioadă în care valoarea acţiunilor Nikola s-a înjumătăţit din cauza unui raport publicat de Hindenburd Research care susţine că tehnologia patentată de producătorul de camioane electrice a fost cumpărată de fapt de la altă companie.

Fostul preşedinte executiv a creat o serie de business-uri înainte să fondeze Nikola, printre care se găsesc Systems LLC – o companie de stocare a gazelor naturale – şi platforma de e-commerce upillar.com. Milton va rămâne în continuare acţionarul majoritar al Nikola, cu aproximativ 25% din acţiuni.

Nikola Corporation înregistrează o capitalizare de 10,45 de miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni ajunge la 27,58 de dolari. Prin comparaţie, Tesla are o valoare de piaţă de 418 de miliarde, iar preţul unei acţiuni este de circa 449 dolari.

În urmă cu două săptămâni, General Motors a încheiat un acord în valoare de 2 miliarde de dolari cu Nikola. Astfel, GM primeşte 11% din startup-ul auto şi va ajuta în schimb la producţia camioanelor electrice din cadrul Nikola.

Producţia propriu-zisă va începe la sfârşitul lui 2022, GM urmând să aibă parte de beneficii ce vor depăşi suma de 4 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO