Business Internaţional

Aeroportul din Praga, vizat de o banca australiana

17.10.2005, 19:07 13

Macquarie Bank, cea mai mare banca de investitii a Australiei, a intrat in discutii cu guvernul ceh in vederea achizitionarii aeroportului Ruzyne din Praga, pas ce scoate in evidenta interesul din ce in ce mai mare al acestei banci fata de proiectele de infrastructura din Europa Centrala, conform unor surse familiare cu situatia, citate de The Prague Post.

Recent, Macquarie a lansat o oferta pentru Ferihegy Airport din Budapesta. De asemenea, banca a achizitionat un pachet de actiuni in cadrul Copenhagen International Airport.

Marc Ellenbogen, presedinte al Global Panel si al Prague Society, doua organizatii ce promoveaza cooperarea internationala, a confirmat faptul ca discutiile pentru achizitionarea aeroportului din Praga sunt in derulare. Macquarie nu face nici un fel de secret din faptul ca este interesata de proiecte de infrastructura, a spus acesta.

In acelasi timp, Ellenbogen s-a intalnit recent cu Alexander Downer, ministrul australian de afaceri externe, pentru a discuta oportunitatile de afaceri din Republica Ceha. "Australia este clar in cautare de noi oportunitati in Europa Centrala si doreste sa faca noi achizitii in Republica Ceha," a declarat Ellenbogen.

Desi Jan Forsyth, ambasadorul australian in Polonia si Republica Ceha, nu a putut confirma inceperea discutiilor, acesta a declarat ca este constient de faptul ca banca este in cautare de investitii strategice in Europa Centrala si de Est, in special in domeniul infrastructurii.

Jiri Spicka, managing director al aeroportului din Praga, a declarat ca nu poate face nici un fel de comentariu din moment ce guvernul nu a luat nici o decizie in privinta vanzarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO