Business Internaţional

Agenţiile de rating avertizează că pofta companiilor americane de datorie nu este sănătoasă

Agenţiile de rating avertizează că pofta companiilor...

Autor: Bogdan Cojocaru

20.08.2021, 00:00 177

O frenezie a creditelor pentru companii a creat în SUA bazele unui val de defaulturi la afacerile riscante, scrie Financial Times, citând avertismentele date de marile companii de rating.

Vânzările de datorii cu „din categoria speculativă“, adică cu risc ridicat, au atins deja 650 de miliarde de dolari anul acesta, arată datele S&P Global Ratings. Pentru că mai este mult până la sfârşitul anului, 2021 ar putea fi anul recordurilor pentru aceste tranzacţii.

Deja companii de toate felurile s-au împrumutat cu sume record în 2020 în efortul de a supravieţui crizei provocate de pandemie.

Strategii de la Moody’s şi S&P au spus că cererea furioasă din partea investitorilor ieşiţi  la vânătoare de active cu randamente ridicate în vremuri cu dobânzi mici au dat companiilor cu bonitate redusă acces la finanţare cu condiţii laxe.

Agenţiile de rating se aşteaptă ca ratele de default sau de faliment să rămâne reduse în viitorul apropiat, însă au avertizat că accesul atât de facil la finanţare pentru companii riscante poate însemna crearea fundaţiei pentru o viitoare criză a datoriilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO