Business Internaţional

Ahold isi vinde afacerile din SUA

24.12.2004, 00:00 21



Ahold, grupul olandez de supermarket-uri, a vandut doua filiale din divizia lor din Statele Unite pentru 660 de milioane de dolari (493m euro), relateaza Financial Times. Grupul a declarat ca Bi-Lo si Bruno au fost achizitionate de un fond american privat de investitii, Lone Star Funds. Vanzarea face parte din programul de 2,5 miliarde de euro al Ahold si este un element cheie al eforturilor sale de restructurare a afacerilor din Statele Unite. Retailerul olandez incearca sa castige increderea investitorilor dupa ce anul trecut s-a aflat pe punctul de a falimenta ca urmare a unui scandal din departamentul de contabilitate din divizia alimentara din Statele Unite.



Planul de restructurare se numeste "Drumul spre revigorare" si a fost lansat de noul director executiv, Anders Moberg, care cauta sa redreseze finantele si reputatia companiei.



Conform termenilor vanzarii, care se va finaliza la sfarsitul primului trimestru al anului viitor, Ahold va primi 560 de milioane de dolari (418,1m euro) cash, iar 100 de milioane de dolari (74,66m euro) printr-un acreditiv care va fi platit daca Bi-Lo si Bruno vor atinge anumite tinte. Retailerul se va concentra asupra afacerilor ramase in Statele Unite, Stop&Shop, Giant-Landover si Topps.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO