Business Internaţional

Air France va zbura spre destinaţii din Caraibe cu un Boeing de 468 de locuri

Autor: Mirabela Tiron

05.04.2012, 14:34 124

Air France a primit cea de-a 60-a aeronavă Boeing 777, ce va fi utilizată pe zboruri cu plecare din Franţa către destinaţii din Caraibe şi Oceanul Indian.

Noul 777-300ER are o configuraţie cu 468 de locuri, fiind echipat cu noile fotolii Business Class, ce se transformă în paturi pe zborurile lungi.

Aceste fotolii, unele dintre cele mai spaţioase existente pe piaţă, vor echipa toate aeronavele Boeing 777 către destinaţiile Fort de France, Pointe a Pitre şi Saint Denis de la Reunion, începând cu luna iulie, potrivit oficialilor companiei.

Aeronava are în configuraţie şi Clasa Alize, cu 32 de locuri ce oferă pasagerilor cu 40% mai mult spaţiu decât la clasa Voyageur (Economy).

"Pentru zborurile sale către Caraibe şi Oceanul Indian, Air France intenţionează să îmbunătăţească frecvenţele de zbor", potrivit lui Alain Malka, EVP Carribean-Indian Ocean la Air France.

Air France a transportat aproximativ 1,6 milioane pasageri în 2011 către destinaţii din Caraibe şi Oceanul Indian, operând săptămânal aproape 80 de zboruri lung-curier şi regionale în aceste zone.

Air France, împreună cu subsidiarele sale regionale Brit Air, City Jet şi Regional, operează 1500 de zboruri zilnic atât în Franţa, cât şi în întreaga lume. Flota sa este compusă din 398 aeronave. În 2004, Air France şi KLM au pus bazele unuia dintre cele mai puternice grupuri din industria aviaţiei. În intervalul 2010-2011, Air France şi KLM au transportat 71,3 milioane pasageri. Cele două companii au o reţea ce cuprinde 254 destinaţii din 124 de ţări din centrele operaţionale de la Paris-Charles de Gaulle şi Amsterdam-Schiphol.

Air France şi KLM sunt membre ale alianţei SkyTeam ce include 15 companii aeriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO