Business Internaţional

Airbus castiga lupta cu Boeing in cazul US Airways

19.06.2007, 18:35 18

US Airways Group planuieste sa achizitioneze cel putin 90 de avioane Airbus SAS, evaluate la mai mult de 10,7 mld. de dolari, afirma surse din interior citate de Bloomberg.
US Airways va cumpara aproximativ 60 de avioane Airbus A320, 8 A330-uri si 22 din modelul A350 XWB, afirma sursa, care a cerut mentinerea anonimatului pana la anuntul oficial din seara aceasta din cadrul expozitiei spatiale din Paris. US Airways, al saptelea mare expeditor american, a ales avioanele Airbus fata de modelele 737 si 787 ale companiei Boeing dupa luni de negocieri.
Noile avioane vor micsora costurile legate de intretinere si combustibil si vor permite companiei americane sa zboare non-stop pe ruta SUA-China, in conditiile in care numarul de zboruri intre cele doua tari se va dubla pana in 2012. Vanzarea reprezinta o victorie si pentru Airbus. US Airways "trebuia sa faca ceva mai ales pentru ca cei mai multi dintre rivalii sai comandasera deja 787," declara George Hamlin, director general la Airline Capital Associates din Fairfax, Virginia.
La expozitia spatiala din Paris, Airbus a inregistrat 13 comenzi pentru modelul A350 XWB fata de modelul Boeing 787 Dreamliner, care a preluat 584 de comenzi.
Daca US Airways ar fi cumparat modelul 787, "ar fi insemnat o lovitura cu gust amar pentru Airbus", mai spune Hamlin. "Era o ocazie pe care nu-si permiteau sa o piarda."
Airbus are nevoie de cel putin 100 de comenzi pentru A350 la expozitia din Paris pentru a semnala revenirea pe piata, afirma Richard Aboulafia, vicepresedinte la Teal Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO