Business Internaţional

Airbus face prima reducere de personal

19.10.2006, 18:42 20

Airbus a declarat ieri ca va reduce cu 14% forta de munca temporara din Germania si va anula plata orelor suplimentare din cauza intarzierilor de finalizare a modelului A380, scrie International Herald Tribune.
Airbus a precizat ca va implementa pentru prima oara un contract de munca care sa ajute la economisirea cheltuielilor legate de personal pentru urmatorii doi ani. Acest plan va inlatura 1.000 din cei 7.300 de angajati temporari din Germania.
Compania a anuntat si masurile pe care le va lua asupra personalului permanent din Germania, reducerea programului la 28 de ore pe saptamana pentru unii angajati si reducerea salariului totodata. Intelegerea din 2003 cu sindicatele germane de munca interzice concedierea angajatilor permanenti pana in 2012. Airbus nu a redus numarul personalului niciodata in 36 de ani.
"Trebuie sa luam in considerare intarzierea aparitiei modelului A380", a declarat Gerhard Puttfarcken, managing director al diviziei germane Airbus.
"Contractul adaptabil pe care l-am intocmit impreuna ne va ajuta sa reactionam la situatia curenta."
Sediul din Toulouse al Airbus a anuntat reorganizari radicale luna aceasta dupa ce a declarat ca problemele legate de instalatia electrica vor intarzia lansarea modelului A380 cu doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO