Business Internaţional

Al treilea CEO din istoria Microsoft şi-a preluat oficial funcţia

Al treilea CEO din istoria Microsoft şi-a preluat...

Autor: Ştefan Stan

04.02.2014, 16:22 470

Microsoft l-a numit oficial în funcţia de CEO al companiei pe Staya Nadella, directorul diviziei de servicii enterprise şi cloud, scrie Business Insider.

Nadella lucrează la Microsoft din 1992 şi a coordonat operaţiunile companiei în zona serviciilor de cloud, software-ului pentru servere, motoarelor de căutare pe internet şi aplicaţiilor business.

Ca preşedinte al diviziei de servere şi servicii cloud, Nadella a reuşit să crească afacerile anuale de la 16,6 miliarde de dolari la 20,3 miliarde de dolari în numai doi ani.

Schimbarea conducerii are loc într-un moment de cotitură în istoria Microsoft, compania traversând o perioadă de tranziţie către hardware şi servicii online.

Microsoft a rămas în urmă pe piaţa smartphone-urilor, tabletelor şi în zona serviciilor online. Anul trecut, Steve Ballmer a reorganizat conducerea Microsoft şi a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia într-o tranzacţie de 5,4 miliarde euro.

Acţiunile Microsoft, inclusiv dividende, au crescut cu 74% în ultimii 10 ani, faţă de o ascensiune de 93% a indicelui Standard & Poor's 500 al bursei de la New York.

Compania a avut doar doi directori generali în istoria sa - Bill Gates şi Steve Ballmer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO