Business Internaţional

Allianz a raportat un castig de 2 mld. euro

06.08.2007, 19:53 9

Allianz, cea mai mare companie de asigurari la nivel european, a raportat o scadere de 6% a profitului in al doilea trimestru al anului, in conditiile in care veniturile unitatii Dresdner Bank s-au dublat, scrie Bloomberg.
Profitul net al asiguratorului a scazut pana la 2,14 mld. euro de la 2,28 mld. euro cat a fost anul trecut, in timp ce profitul operational a crescut cu 18%, pana la 3,29 mld. euro.
Allianz a estimat pentru anul acesta o crestere de 14% a profitului de pana la 8 mld. euro, bazandu-se pe reducerea costurilor si pe veniturile in crestere ale diviziei bancare Dresdner, dar si a castigurilor obtinute din preluarea companiei Assurance Generales de France.
Directorul executiv al companiei, Helmut Perlet, a declarat ca nu se asteapta la "consecinte alarmante" in urma pierderilor inregistrate de piata creditelor relaxate. "Allianz merge pe drumul cel bun, iar achizitiile mici au fost un pas important spre cresterea profitabilitatii", spune Ernst Konrad de la firma de brokeraj BayernInvest.
Actiunile Allianz, care au atins cea mai ridicata cotatie in iunie pe fondul zvonurilor legate de vanzarea diviziei Dresdner, au scazut cu 2,81 euro, adica cu 1,8%, pana la 153,79 de euro pe bursa de la Frankfurt. Actiunile companiilor de servicii financiare, printre care si Allinaz, au continuat sa se deprecieze din luna iunie, zvonurile legate de o posibila criza a creditelor ipotecare relaxate din SUA afectand si investitiile bursiere.
Perlet a declarat in urma cu trei zile ca 99% din detinerile Allianz de pe piata creditelor relaxate au primit printre cele mai bune ratinguri, iar expunerea asiguratorului pe piata de credite relaxate este de 1,7 mld. euro, adica 0,16% din active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO