Business Internaţional

Allianz cumpara asiguratorul rus Progress-Garant

23.05.2007, 16:57 9

Compania germana Allianz a anuntat finalizarea achizitiei asiguratorului Progress-Garant, miscare in urma careia isi va extinde prezenta pe piata rusa a asigurarilor, conform Insurance Journal. Allianz nu a facut public pretul achizitiei.
Progress-Garant "se numara printre cei mai importanti 20 de asiguratori rusi, cu prime brute subscrise de peste 120 milioane de dolari in 2006", conform datelor companiei.
Noua tranzactie urmeaza recentei achizitii a unui pachet majoritar de aproximativ 97% in cadrul ROSNO, unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Rusia. Allianz a declarat ca achizitia Progress-Garant ii va permite sa-si extinda in mod semnificativ prezenta in special pe segmentele asigurarilor de sanatate, auto si proprietati.
Achizitia Progress-Garant evidentiaza importanta regiunii Comunitatii Statelor Independente si in special a Rusiei ca piata strategica de crestere. Allianz a subliniat faptul ca tinta sa in Rusia "este de a cladi o platforma locala integrata care sa ofere clientilor rusi oportunitatea de a beneficia de produsele de succes ale grupului, de performantele financiare excelente si serviciile de calitate ale acestuia".
Piata rusa a asigurarilor a atins o valoare de peste 12 miliarde de dolari (8,9 mld. euro), potentialul de crestere fiind in continuare ridicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO