Business Internaţional

Amazon.com intră în afacerile cu scutece achiziţionând Quidsi pentru 500 milioane dolari

Amazon.com intră în afacerile cu scutece achiziţionând Quidsi pentru 500 milioane dolari

Autor: Adrian Voicu

08.11.2010, 16:35 33

Gigantul internet Amazon.com a convenit asupra achiziţieiQuidsi, proprietarul Diapers.com şi Soap.com, pentru suma de 500milioane de dolari, extinzându-se astfel pe segmentul de îngrijirepentru bebeluşi, conform Bloomberg.

Amazon îşi va asuma de asemenea datoriile şi obligaţiile Quidsi,care se ridică la 45 de milioane de dolari.

Quidsi, care va scoate pe piaţă 500 de milioane de scutece înacest an, va ajuta compania Amazon să ofere servicii părinţilor şisă obţină experienţă în managementul depozitelor şi livrărilelow-cost.

Prin această achiziţie, gigantul a reuşit să elimine de pe piaţăun competitor, Quidsi începând să vândă scutece la mijlocul lui2006, la un an de la lansarea Diapers.com. Amazon, pentru acontracara această apariţie pe piaţă a oferit la vremea respectivăo perioadă de încercare de trei luni pentru serviciul de transportrapid al produselor Amazon Prime mamelor care comandau scutece şialte produse pentru îngrijirea bebeluşilor.

Jeff Bezos, şeful Amazon a cumpărat anul trecut Zappos.compentru 1,2 miliarde de dolari pentru a se extinde pe segmentul deîncălţăminte şi îmbrăcăminte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO