Business Internaţional

Amazon îşi creşte linia de credit la 7 miliarde de dolari, pentru extindere

Amazon îşi creşte linia de credit la 7 miliarde de...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

28.04.2018, 16:19 215

Linia de credit, care avea o valoare anterioară de 3 miliarde de dolari, este asigurată din 2016 de Bank of America şi HSBC Holding, iar noii termeni prelungesc acordul până la 27 aprilie 2021.

Noul acord este un semn al modului în care Amazon se poziţionează pentru mai multe cheltuieli chiar şi după ce a declarat în această săptămână că va creşte preţul anual al serviciului Prime, cu 20%, la 119 dolari, acţiune care va genera în jur de 1,5 miliarde de dolari pe an.

Compania a făcut mari investiţii în India şi în Statele Unite, unde se implică într-un război al preţurilor cu retailer-ul Walmart Inc.

La sfârşitul acestei săptămâni, Amazon a raportat o creştere de 43% a veniturilor pentru primul trimestru, alimentată de cumpărăturile online din Statele Unite, vânzările crescând cu până la 51 miliarde de dolari, peste previziunile analiştilor, relatează BBC.

Pe parcursul celor trei luni până în martie, profitul net al companiei a crescut la 1,6 miliarde de dolari, de la 724 milioane de dolari cât înregistra în aceaşi perioadă a anului trecut.

Acţiunile Amazon au scăzut la începutul lunii aprilie cu peste 4% într-o singură zi, după ce preşedintele american Donald Trump a atacat din nou retailerul online, cu privire la preţul livrărilor pe care acesta le face prin sistemul poştal american şi a promis schimbări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO