Business Internaţional

Ambasadorul Israelului la "După 20 de ani": Nicio ţară nu e imună la terorism. Mă simt în mare siguranţă în România

Ambasadorul Israelului: Nicio ţară nu e imună la atacurile teroriste. Mă simt în siguranţă în România (Imagine: Shutterstock)

Autor: Ioana Câmpean

25.11.2012, 12:44 365

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben-Eliezer, a declarat că nicio ţară nu este la adăpost de atacurile teroriste, evitând însă să spună dacă a primit vreodată informaţii că s-ar pregăti atentate pe teritoriul României.

Întrebat dacă este de părere că s-ar putea duce şi pe teritoriul României conflictul dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, ambasadorul a răspuns: "Nu cred că acest conflict din Gaza are vreo legătură cu România. Dar vreau să accentuez că Iranul susţine terorismul, terorismul la nivel global. Terorismul iranian e pus în practică de brigada Al Quds, care este, de fapt, afiliată Gărzii Revoluţionare Iraniene, precum şi de Hezbollah, cu care sunt aliaţi".

El a amintit faptul că au existat atacuri teroriste în diferite ţări în care ţinta erau israelienii, dar nu numai, aşa că "nicio ţară nu e imună".

Ambasadorul a menţionat în acest sens atacul de la Burgas, in care ţintă au fost turişti israelieni în Bulgaria.

"Mai vreau să spun ceva. Cred că ştiţi că un fundamentalist islamic a dat o declaraţie... E un individ posibil implicat în incidentul din Burgas, pe nume Bakri, care a spus că România e pământ islamic. Declaraţia a fost condamnată de guvernul român", a aminti Dan Ben-Eliezer  în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TV.

Intrebat dacă a primit vreodată informaţii că s-ar pregăti atentate pe teritoriul României, ambasadorul Israelului a răspuns: "Întrebarea aceasta trebuie s-o puneţi autorităţilor româneşti care se ocupă cu aşa ceva. Ele v-ar putea informa dacă e cazul. Dar, aşa cum spuneam, nicio ţară nu-i la adăpost. Eu mă simt în mare siguranţă în România. Viaţa e foarte bună şi frumoasă aici".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO