Business Internaţional

Ana Brnabic, nominalizată din nou pentru funcţia de premier al Serbiei

Ana Brnabic, nominalizată din nou pentru funcţia de...

Autor: Cosmin Pirv

27.08.2022, 14:19 27

Preşedintele Serbiei Aleksandar Vucic a nominalizat-o sâmbătă pe Ana Brnabic, actualul premier, pentru un nou mandat de prim-ministru, potrivit Reuters.

Nominalizarea a avut loc la mai mult de cinci luni după ce Partidul Progresist Sârb (SNS) a obţinut cele mai multe voturi în cadrul alegerilor naţionale. Anunţarea oficială a rezultatelor a fost întârziată de nereguli la o secţie de votare, ceea ce a împiedicat convocarea parlamentului.

Vucic a declarat că are „încredere nelimitată” în Brnabic, 46 de ani.

El a mai spus că noul guvern se va confrunta cu o revizuire majoră în 2024, cu doi ani înainte de sfârşitul mandatului său, dar nu a dat detalii.

„Este important ca ea să rămână prim-ministru, astfel încât să putem continua să lucrăm cu sârguinţă şi să rezolvăm problemele pentru toamnă şi iarnă”, a declarat Vucic reporterilor.

Partidul de guvernământ are 120 de locuri în parlamentul de 250 de locuri şi va trebui să caute parteneri pentru a forma un guvern. Socialiştii şi Lista Maghiarilor din Voivodina, ambii parteneri tradiţionali ai SNS, au 31 şi, respectiv, cinci deputaţi.

Brnabic este aşteptată să prezinte parlamentului un nou cabinet şi un nou program politic în următoarele săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO