Business Internaţional

Analiştii Goldman Sachs cred că bursa americană va scădea cu 7,5% în următoarele 4 luni. Ce recomandări au pentru investitori?

Analiştii Goldman Sachs cred că bursa americană va scădea cu 7,5% în următoarele 4 luni. Ce recomandări au pentru investitori?

Autor: Adrian Cojocar

04.12.2011, 19:16 1552

Analiştii Goldman Sachs, una dintre cele mai importante bănci de investiţii din lume, au emis recent un raport privind perspectivele anului 2012, în care estimează că indicele bursei americane, S&P 500, va atinge valoarea de 1150 de puncte în primele trei luni ale anului viitor, nivel cu 7,5% mai scăzut faţă de cea actuală, de 1244 de puncte şi va închide aproape de nivelul actual.

Bursa de la Bucureşti a fost în ultimii ani puternic corelată cu cea americană, o scădere a pieţei de peste ocean cauzând de obicei pierderi şi mai importante pentru bursa autohtonă. Pe de altă parte, în perioadele de creştere bursa de la Bucureşti a supraperformat bursa americană.

Analiştii Goldman Sachs se aşteaptă ca după corecţiile de la începutul anului 2012 pieţele bursiere să-şi revină şi indicele S&P 500 să închidă anul la 1250 de puncte, uşor peste nivelul din prezent.

Raportul băncii de investiţii intitulat "Strategii pentru stagnare" recomandă în general investitorilor să ia poziţii defensive în anul 2012 şi să evite acţiunile din sectoarul industrial, al bunurilor de folosinţă îndelungată şi materiale.

Analiştii recomandă totodată creşterea expunerii pe acţiuni din sectorul informatic, bunuri de uz curent şi telecom. Totodată, analiştii Goldman recomandă companii cu rate de distribuire a dividendelor mari şi în creştere. Totodată, ei cred că acţiunile americane vor avea o evoluţie mai bune decât cele europene anul viitor.

"Europa va fi în recesiune aproape tot anul 2012 şi statul monedei euro este sub semnul întrebării. Economia americană va avea parte în 2012 de o creştere de 1,5% şi de 2,2% în 2013. Media estimărilor este mai sus, de 2,1% şi 2,7% în 2012 şi respectiv 2013", spun analiştii Goldman Sachs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO