Business Internaţional

Analistul financiar care câştiga 100.000 euro pe oră a rămas fără jumătate din clienţi şi cu un singur angajat full time

Analistul financiar care câştiga 100.000 euro pe oră a...

Autor: Octavian Calei

14.07.2013, 12:31 6769

Meredith Whitney, analistul financiar care în 2008 percepea un tarif de 100.000 de dolari pe oră şi care şi-a fondat ulterior una din cele mai importante firme de consultanţă financiară, mai are în prezent doar jumătate din clienţi şi un singur angajat cu normă întreagă, scrie Business Insider.

Compania a ajuns să aibă numai jumătate din clienţii pe care îi avea la momentul deschiderii, adică numai 14, la sfârşitul lunii ianuarie, potrivit surselor apropiate situaţiei. De asemenea, din cei cinci angajaţi care lucrau în firmă în urmă cu doi ani, a mai rămas un singur consilier financiar angajat full time.

Printre fondurile de investiţii care au încheiat colaborarea cu Meredith Whitney Advisory Group se numără Elliott Management, Paulson & Co şi Balyasny Asset Management.

Firma a fost fondată de către Meredith Whitney, o analistă din bănci cu vastă experienţă financiară. Whitney a anticipat criza bancară din SUA şi a prezis corect reducerea dividendelor Citigroup în timpul crizei financiare când lucra ca analist la CIBC World Markets, lucru care i-a mărit faima. Pe de altă parte, în 2010, Whitney a prezis că între 50 şi 100 de ţinuturi, localităţi şi oraşe americane vor intra în default, ceea ce nu s-a întâmplat însă.

Ea a declarat într-un interviu acordat Financial Times că în 2008 percepea un tarif de 100.000 de dolari pe oră. În 2008, Whitney lucra pentru o firmă mică de pe Wall-Street, Oppenheimer, care încasa însă cea mai mare parte din tariful perceput. Un an mai târziu, Whitney a pus bazele propriei companii, Meredith Whitney Advisory Group, conducând o echipa de 10 persoane şi oferind companiilor rapoarte privind situaţia lor financiară.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO