Business Internaţional

Angela Merkel ar putea avea sâmbătă o discuţie telefonică despre Rusia cu Donald Trump-surse

Angela Merkel ar putea avea sâmbătă o discuţie...

Autor: Raluca Manga

27.01.2017, 12:13 81

Sursa nu a specificat dacă Trump intenţionează să discute cu Merkel despre o eventuală ridicare a sancţiunilor americane impuse Rusiei drept răspuns la intervenţia acesteia din urmă în Ucraina, aşa cum au sugerat unele publicaţii americane.

Însă aceasta a indicat clar faptul că în cazul în care Casa Albă alege să facă acest pas, UE nu o va urma neapărat, ridicarea sancţiunilor europene rămânând legată de punerea în aplicare a acordului de pace de la Minsk.

Preşedintele american, Donald Trump, şi preşedintele rus, Vladimir Putin, au programată o conversaţie telefonică sâmbătă, aceasta urmând să fie prima lor discuţie de când Trump a preluat mandatul, a declarat pentru CNN un oficial din cadrul Administraţiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat apoi, pentru agenţia de presă Tass, că Putin şi Trump intenţionează să aibă sâmbătă o discuţie telefonică.
"Da, confirm acest lucru", a spus Peskov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO