Business Internaţional

Aproximativ 50 de morţi şi mai mulţi răniţi într-un incendiu de pădure produs în Portugalia

Aproximativ 50 de morţi şi mai mulţi răniţi într-un...

Autor: Marian Avram

18.06.2017, 08:36 969

UPDATE Cel puţin 43 de persoane au decedat în urma unui incendiu de pădure ce a afectat statul portughez, conform unor oficiali, citaţi de BBC News.

Mulţi dintre aceştia au murit în timp ce încercau să părăsească în vehiculele lor zona Pedrógão Grande, la aproximativ 50 km depărtare de oraşul Coimbra.

Cel puţin 59 de persoane au fost rănite, printre care şi mai mulţi pompieri.

”Din păcate, aceasta pare a fi cea mai mare tragedie la care am fost martori în ultimii ani în materie de incendii de pădure”, a declarat premierul portughez Antonio Costa.

”Bilanţul celor decedaţi ar putea creşte”, adăugat acesta.

Guvernul portughez a declarat că un incendiu produs, sâmbătă,  într-o pădure din regiunea din centrul Portugaliei, Leiria, a lăsat în urmă 25 morţi şi 20 de răniţi, potrivit Reuters.

"Putem să confirmăm 25, toţi civili. Trei dintre aceştia au murit inhalând fum, iar ceilalţi mai mulţi au ars în maşinile lor, fiind surprinşi de flăcări pe drumul ce leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pęra", a declarat într-o conferinţă de presă Jorge Gomes, secretar de stat în cadrul ministerului portughez de Interne.

Incendiul încă nu este controlat de pompieri şi a cuprins regiunea montană din Pedrogao Grande, aflată la 200 de kilometri de Lisabona.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO