Business Internaţional

Arabia Saudită ar putea majorara producţia de petrol pentru a umple golul din Libia

Arabia Saudită negociază cu marile rafinării europene majorarea producţiei de petrol

Autor: Radu Racu

24.02.2011, 16:06 25

Arabia Saudită poartă discuţii cu marile companii petrolierepentru o întâlnire de negocieri, acesta fiind cel mai clar semncare anunţămajorarea producţiei menite să umple golul lăsat decriza din Libia, care a propulsat preţul petrolului aproape depragul de 120 de barili joi, scrie Financial Times.

Autorităţile de la Riyadh vor să ştie "cât petrol vorrafinăriile europene şi ce calitate să aibă", a declarat un oficialsaudit, sub protecţia anonimatului.

Preţul petrolului Brent, de referinţă pentru bursa londoneză, aatins joi cel mai ridicat nivel de după august 2008, de aproape119,8 dolari pe baril, din cauza temerilor că tensiunile socialedin Libia s-ar putea extinde în alte state producătoare de ţiţeidin Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Regele saudit Abdullah s-a întors miercuri în ţara sa după treiluni de covalescenţă, anunţând beneficii de 37 de miliarde dedolari saudiţilor, în încercarea de a izola cel mai mare exportatorde petrol de valul de proteste din lumea arabă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO