Business Internaţional

Asta da reducere! 43 de milioane de euro tăiaţi din preţul celei mai scumpe case din Irlanda

Asta da reducere! 43 de milioane de euro tăiaţi din preţul celei mai scumpe case din Irlanda

Autor: Paul Comşa

03.10.2011, 17:23 685

Acum şase ani, o casă din secolul al XVIII-lea din partea de sud a Dublinului era achiziţionată în schimbul a 58 de milioane de euro, devenind astfel cea mai scumpă casă vândută vreodată în Irlanda. În prezent, proprietarii cer pe ea doar 15 milioane de euro şi chiar la acest preţ redus, este puţin probabil să găsească cumpărători.

Casa Walford este amplasată pe strada Shrewsbury din Dublin, în cea mai scumpă zonă din Irlanda şi are şapte camere amenajate în stil Tudor care se întind pe o suprafaţă totală locativă de 370 de metri pătraţi. În martie 2005, locuinţa a fost vândută în cadrul unei licitaţii la un preţ pe care experţii imobiliari îl consideră exagerat, scrie publicaţia Irish Examiner. Proprietarii care au plătit o sumă imensă la acea vreme pentru a achiziţiona locuinţa, şi-au ascuns identitatea în spatele unei companii denumite Matsack Nominees. Firma este deţinută cel mai probabil de Sean şi Gayle Dunne, doi magnaţi din imobiliare care s-au mutat în Statele Unite de la declanşarea crizei financiare din Irlanda, De altfel, Sean şi nevasta sa Molly Dunne mai deţin două conace de lux pe care le vor scoate la vânzare în următoarele luni.

Clădirea, pe vremuri o bijuterie arhitectonică, şi-a pierdut în ultimii ani splendoarea. Şemineele sale de marmură au fost furate, finisajele din lemn au fost distruse, iar zidurile se află într-o stare avansată de degradare. Irlandezii de la Irish Times au denumit-o sugestiv "Casa mohorâtă". De altfel, experţii apreciază că noii cumpărători vor demola conacul Walford şi vor construi pe locul lui o vilă modernă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO