Business Internaţional

AstraZeneca reia studiile clinice privind vaccinul COVID oprite recent

AstraZeneca reia studiile clinice privind vaccinul COVID...

Autor: Dorin Oancea

12.09.2020, 21:01 2065

AstraZeneca a reluat studiile clinice privind vaccinului său COVID-19, după ce a primit undă verde de la autorităţi, a anunţat compania sâmbătă, citată de Reuters.

AstraZeneca a anunţat marţi că suspendă studiul clinic de fază a 3-a al posibilului său vaccin pentru noul coronavirus, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, după ce unul dintre participanţi a prezentat semne ale unei reacţii adverse grave.

„La 6 septembrie, procesul de revizuire standard a intrat într-o pauză voluntară în toate studiile globale, pentru a permite revizuirea datelor de securitate de către comitete independente şi autorităţi de reglementare internaţionale”, a spus AstraZeneca.

Compania a adăugat că experţii în securitate au recomandat Medicines Health Regulatory Authority (MHRA) din Marea Britanie că este sigură reluarea studiilor pe plan local.

Pacientul implicat în studiu a suferit simptome neurologice asociate cu o rară tulburare inflamatorie a coloanei vertebrale numită mielită transversă.

AstraZeneca, cu sediul în Cambridge, a declarat că nu poate dezvălui informaţii medicale suplimentare.

Guvernele din întreaga lume aşteaptă cu nerăbdare un vaccin care să ajute la oprirea pandemiei, care a provocat peste 900.000 de decese şi tulburări economice mondiale. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a semnalat-o vaccinul AstraZeneca drept unul dintre cele mai promiţătoare.

Principalii dezvoltatori de vaccinuri din SUA şi Europa s-au angajat să respecte standardele ştiinţifice de siguranţă şi eficacitate pentru vaccinurile lor experimentale şi să reziste presiunilor politice de a grăbi procesul.

AstraZeneca a fost deja de acord să furnizeze aproape trei miliarde de doze guvernelor din întreaga lume - mai mult decât orice alt proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO