Business Internaţional

Atac armat asupra personalului OMV din Yemen

Autor: Adrian Voicu

06.10.2010, 14:03 27

Directorul francez al unui contractor al grupului energeticaustriac OMV din Yemen a fost împuşcat mortal de un gardian,miercuri, în incinta companiei, situate în apropierea capitaleiSanaa, informează AFP. Contractorul lucra pentru OMV în calitate deresponsabil cu achiziţiile, conform companiei.

"Gardianul înarmat a deschis focul asupra directorului, strigândAllah Akhbar (Allah este mare)", a declarat o sursă din cadrulserviciilor de securitate, fără a putea preciza dacă atacul a fostmotivat de o dispută personală.

Sediul companiei, care se află la Haddah, la periferia capitaleiSanaa, a fost încercuit de forţele de poliţie după atac, au afirmatalte surse din cadrul serviciilor de securitate.

Agresorul a fost dezarmat, au adăugat acestea.

Wall Street Journal, citând un comunicat al companiei,scrie că nu au existat victime. "Un angajat al cunei companii cucare avem contract a fost rănit grav, un alt angajat a fost uşorrănit", se arată în comunicatul companiei.

Purtătorul de cuvânt al OMV, Michaela Huber, a declarat pentruReuters că compania nu intenţionează să îşi inchidă operaţiunile înregiune. "Orientul Mijlociu este o regiune foarte importantă pentrunoi şi suntem dedicaţi acestei zone".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO