Business Internaţional

Atitudinea UE în criza imigraţiei este dezamăgitoare, acuză Ungaria

Atitudinea UE în criza imigraţiei este dezamăgitoare,...

Autor: Raluca Manga

18.04.2016, 19:02 86

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a declarat pentru MTI, în urma unei întâlniri în Luxemburg cu miniştri de Externe ai statelor membre UE, că este timpul ca Blocul comunitar să elimine politica actuală a migraţiei şi să înceteze "să trimită invitaţii imigranţilor", care îşi riscă vieţile în călătoriii spre Europa.

Consecinţele factorilor care declanşează imigraţia sunt clare, a declarat Peter Szijjarto, amintind că sute de clandestini s-au înecat în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa.

Potrivit şefului diplomaţiei ungare, principala preocupare a Uniunii Europene ar trebui să fie diminuarea presiunilor asupra frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Peter Szijjarto a subliniat că Guvernul Viktor Orban a prezentat un plan care prevede intervenţia Agenţiei UE pentru frontiere în cazul în care un stat european nu îşi poate proteja frontierele externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO