Business Internaţional

Avionul care s-a prăbuşit duminică în Rusia, provocând moartea a 50 de persoane, a fost folosit de 7 companii, inclusiv Blue Air

Avionul care s-a prăbuşit duminică în Rusia,...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

18.11.2013, 09:54 843

Boeingul de tip 737-500 aparţinând companiei Tatarstan, care a efectuat primul zbor în 1990, a fost exploatat mai întâi de compania franceză Euralair Horizons, lichidată în 2005, apoi de către Air France, timp de trei ani, potrivit site-ului specializat AirFleets.fr.

El a ajuns apoi la Uganda Airlines, care l-a exploatat aproape cinci ani, după care a servit trei ani în cadrul companiei braziliene Rio Sul. A aparţinut apoi firmei româneşti Blue Air, celei bulgăreşti Bulgaria Air şi a fost cumpărat de firma rusească Tatarstan.

În decembrie 2001, pe când era exploatat de Rio Sul, a fost implicat într-un accident grav la aterizare pe aeroportul Belo Horizonte, în Brazilia, fără să provoace victime, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, care citează presa braziliană.

Pe o ploaie puternică, avionul care transporta în total 108 persoane, a atins solul înainte de pistă, a revenit în aer şi a recăzut pe pistă, rupându-i-se o parte a trenului de aterizare. Aeronava a alunecat pe reactorul situat pe aripa stângă pe o porţiune de 1,7 kilometri şi s-a oprit. A fost supus unor reparaţii importante şi reintrodus în serviciu.

Avionul, care venea de la Moscova, s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan şi a luat foc. Cei 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului au decedat toţi în accident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO