Business Internaţional

Aviva a avut vanzari de 40 mld. euro anul trecut

07.02.2007, 17:41 10

Aviva, cel de-al cincilea grup de asigurari din lume, a inregistrat anul trecut vanzari cu 20% mai mari datorita afacerilor internationale ale companiei, relateaza MarketWatch.
Vanzarile de asigurari de viata si de pensie ale Aviva au atins 26,21 miliarde de lire sterline (39,85 miliarde de euro) anul trecut. Cu putin mai mult fata de estimarea medie de 25,86 miliarde de lire sterline (39,32 miliarde de euro) facuta de cei 19 analisti care au participat la sondajul initiat de companie.
Aviva a finalizat achizitia AmerUs pe 15 noiembrie.
In ultimele sase saptamani ale anului 2006, AmerUs a contribuit cu 324 de milioane de lire sterline (492 de milioane de euro) la rezultatele grupului.
"Aviva are rezultate peste asteptari, datorate vanzarilor internationale mai bune decat era de asteptat", a declarat intr-o nota informativa analistul James Pearce de la J.P. Morgan Cazenove. Pearce crede ca Aviva isi va depasi performantele.
Operatiunile internationale, care includ afacerile europene si asiatice, au avut o crestere a vanzarilor cu 13% in 2006, pana la 17,1 miliarde de lire sterline (26 de miliarde de euro) de la 15,2 miliarde de lire sterline (23,11 miliarde de euro).
Operatiunile internationale ale Aviva contribuie cu peste 50% la profitul grupului.
Performante deosebite au venit din partea diviziilor din Italia si Spania, care au fost peste media rezultatelor din celelate tari in care Aviva este prezenta, in timp ce vanzarile din Franta au avut o crestere de doar 1%, ajungand la 3,5 miliarde de lire sterline (5,3 mld. euro).
Pe piata britanica, vanzarile de polite pe termen lung au avansat cu 25%, la nivelul record de 11,507 miliarde de lire sterline.
"Perspectiva este in general favorabila in afara Regatului Unit, cu o stabilitate marita in Franta, o viitoare distributie a asigurarilor bancare in Italia si o noua reducere de taxe in Spania", a declarat Pearce.
In Marea Britanie vanzarile pe al patrulea trimestru au crescut cu 25% in termeni anuali, ajungand la 3,5 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de euro) de la 2,8 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde de euro).
Aviva este prezenta pe piata romaneasca prin intermediul Aviva Romania. Compania a fost infiintata in anul 2000, sub numele Comercial Union Asigurari de Viata Romania, principalul actionar fiind Commercial Union International Holdings Limited din Marea Britanie, cu 99,99% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO