Business Internaţional

Avon e in cautare de agenti de vanzari pentru asigurari

17.02.2005, 00:00 25



Firma de produse cosmetice Avon intentioneaza sa recruteze 20.000 de agenti de vanzari pentru comercializarea door-to-door a serviciilor sale financiare, relateaza BBC News.



Pe langa obisnuitele produse cosmetice, consumatorilor li s-ar putea oferi asigurari de viata sau auto si carti de credit.



Un purtator de cuvant al companiei a declarat pentru Financial Times ca firma poarta negocieri cu potentiali parteneri, iar activitatile de marketing vor incepe in anul 2006.



Firma, ce a obtinut un profit in valoare de 18,6 milioane de lire sterline (27,04 milioane de euro) anul trecut, intentioneaza sa-si sporeasca numarul de agenti de vanzari in urmatorii cinci ani. Avon are in prezent 160.000 de agenti.



Jerry McDonald, presedinte al Avon UK, a declarat ca vanzarea de servicii financiare catre numarul foarte mare de clienti din randul femeilor ar putea fi o activitate profitabila.



Adesea femeile platesc prime mai mici pentru asigurarile de viata si cele auto, pentru ca acestea conduc cu mai multa atentie si traiesc mai mult. Totusi, multe companii ce ofera servicii financiare au intampinat dificultati in abordarea acestei piete.



Totusi, McDonald a adaugat faptul ca firma se va concentra in continuare pe produsele de infrumusetare.



"Suntem experti in acest domeniu, iar acesta va constitui in continuare punctul nostru forte," a declarat McDonald.



In ultimul timp, tendinta a fost ca numarul celor ce comercializeaza servicii financiare door-to-door sa scada dramatic.



In anul 1990, un numar de 200.000 de persoane comercializau asigurari door-to-door, iar astazi numarul acestora a scazut la numai cateva mii.



Companiile de asigurari si alte companii de servicii financiare au descoperit ca este mai ieftin sa-si ofere serviciile prin intermediul telefonului, postei directe sau Internetului. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO