Business Internaţional

Banca Angliei majorează dobânda de referinţă la 0,5% pentru a lupta cu cea mai rapidă creştere a inflaţiei din ultimii 30 de ani

Banca Angliei majorează dobânda de referinţă la 0,5%...

Autor: Alex Ciutacu

03.02.2022, 16:34 215

Banca Angliei a majorat dobânda de referinţă la 0,5% pentru a lupta cu cea mai rapidă creştere a inflaţiei din ultimii 30 de ani, în contextul în care o parte din comitetul de politică monetară ar fi dorit o majorare mai abruptă, potrivit Bloomberg.

Astfel, comitetul de politică monetară a stabilit joi o majorare de la 0,25% la 0,5%. Patru dintre cei nouă membri au cerut o majorare până la 0,75%, ceea ce ar fi marcat o mutare fără precedent din partea băncii centrale din 1997 şi până astăzi, în contextul în care din 1997 banca a devenit independentă faţă de guvern.

Mutarea marchează intrarea băncii centrale într-o nouă eră, în contextul în care Banca Angliei trebuie să-şi reducă portofoliul de obligaţiuni, care a ajuns la 895 de miliarde de lire sterline (1.200 miliarde de dolari), ca urmare a programelor de achiziţie de obligaţiuni derulate în ultimii zece ani pentru a stimula economia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO