Business Internaţional

Banca britanica Barclays a avut profit de 7 miliarde de euro

09.02.2009, 16:57 18

Barclays, a treia mare banca britanica din punctul de vedere al activelor, a anuntat o crestere peste asteptarile analistilor a castigurilor in semestrul doi, in urma achizitionarii activelor Lehman Brothers si vanzarii unei divizii de asigurari, conform Bloomberg. Profitul net a avansat in semestrul doi cu 49%, pana la 2,66 miliarde de lire sterline (3 miliarde de euro), de la 1,78 miliarde de lire sterline in 2007. Pentru intregul an 2008, profiturile operationale ale bancii au scazut cu 14%, pana la 6,1 miliarde de lire sterline (7 mld. euro). Operatiunile de writedown de anul acesta (reducere a valorii contabile a activelor) se vor situa sub valoarea de 8,1 miliarde de lire sterline inregistrata in 2008.
Barclays a raportat rezultate cu mai mult de o saptamana mai devreme, in conditiile in care CEO-ul bancii, John Varley, incearca sa preintampine speculatiile privitoare la pierderile legate de piata de credit. Pe 26 ianuarie, acesta a publicat o scrisoare aratand ca Barclays dispune de suficient capital pentru a absorbi operatiunile de writedown.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO