Business Internaţional

Banca UBS spune ca ce-a fost mai rau a trecut

15.04.2008, 20:12 8

Banca suedeza UBS a trecut peste cea mai grea parte a problemelor si este suficient de puternica pentru a administra riscurile, a declarat directorul executiv al grupului, Marcel Rohner, citat de publicatia SonntagsZeitung.
"Nu mai suntem la cel mai scazut nivel. Exista totusi anumiti factori pe care nu-i putem influenta, precum piata imobiliara din SUA, unde exista volatilitate. Suntem suficient de puternici pentru a administra riscurile si pozitiile noastre. In prezent este vorba despre a recastiga increderea consumatorilor nostri", a afirmat Rohner.
Peter Kurer, membru in consiliul UBS si care il va inlocui pe presedintele bancii, Marcel Ospel, a declarat ca revizuirile in scadere ale celui mai mare administrator de averi la nivel mondial au fost atat de agresive, incat nu ar putea sa fie mai rau. Banca va anunta in luna mai numarul angajatilor disponibilizati de la divizia de investitii, sursa principala a pierderilor, dar Rohner a declarat ca estimarile cuprinse intre 3.000 si 4.000 de locuri de munca sunt prea mari.
UBS a revizuit in luna aprilie in scadere cu 19 miliarde de dolari valoarea activelor, ceea ce a cauzat o pierdere neta de 12 mld. franci elvetieni (12,03 miliarde de dolari) in primul trimestru, si a anuntat ca va incerca sa-si majoreze capitalul cu 15 mld. franci printr-o emisiune de drepturi de preemtiune.
UBS va crea o noua divizie care sa se ocupe de activele din SUA, dupa ce investitiile de pe piata creditelor ipotecare au continuat sa se deterioreze in primul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO