Business Internaţional

Bancherii de investitii sunt primii la bonusuri

10.11.2005, 17:35 30

Conform unui studiu recent, bancherii de investitii, care se concentreaza pe fuziuni si achizitii, brokerii care guverneaza relatia dintre banci si fondurile de hedging (prime brokers) si traderii au primit cele mai mari bonusuri de pe Wall Street in acest an, relateaza International Herald Tribune.

Sezonul in care bancile de investitii vor determina valoarea totala a bonusurilor oferite si modul in care aceasta urmeaza a fi impartita se apropie.

Specialistii se asteapta ca bancherii de investitii sa primeasca, anul acesta, mariri ale bonusurilor profesionale cuprinse intre 10% si 20%.

Pentru unii directori, a caror bonificatie medie se ridica undeva in jurul sumei de 1,2 milioane de dolari (un mil. euro), ea va ajunge la 1,8 milioane de dolari (1,5 mil. euro). Si cu toate ca aceste cresteri nu corespund cu cea la care se asteptau in 1999, ele se apropie foarte mult.

Bonusurile anuale ale brokerilor vor creste si ele cu 20%, conform aceluiasi studiu, fiind impulsionate de evolutia pozitiva a fondurilor de hedging.

Cea mai mare crestere a compensatiilor profesionale au cunoscut-o traderii, ale caror bonusuri vor fi, anul acesta, cu 40% pana la 50% mai mari. Astfel, bonusul mediu de 15 milioane de dolari (12,8 milioane de euro) ar putea ajunge la 20 de milioane de dolari (17 milioane de euro), in opinia unui director executiv al unei banci de investitii, caruia politica bancii nu ii permite sa divulge valoarea primei pe care o primeste.

Valoarea bonusurilor oferite la sfarsitul acestui an nu va fi facuta publica decat peste cateva saptamani, deoarece majoritatea firmelor fac publice aceste date abia dupa data de 24 noiembrie. alina.vasilca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO