Business Internaţional

Bancile bulgare au dat mai putine credite in trimestrul trei

10.11.2008, 16:17 12

Bancile bulgare au acordat companiilor locale 9.259 de credite, in perioada iulie-septembrie, comparativ cu un numar de 9.724 de credite in trimestrul anterior, arata datele bancii centrale de la Sofia.

In acelasi timp, creditele contractate de persoane fizice au coborat pana la 103.332, fata de un numar de 121.208 credite in cele trei luni anterioare perioadei, scrie agentia de presa Dnevnik.
Cresterea anuala a numarului de credite acordate companiilor a incetinit de la 9,1% la 7,9%. Scaderea numarului de credite acordate reprezinta primele semne reale ale inrautatirii conditiilor de pe piata de creditare din Bulgaria, pe fondul turbulentelor financiare globale care au pus multi dintre creditori in expectativa.
Aceasta situatie a generat si o incetinire a activitatilor de pe piata imobiliara, jucatorii din acest segment asteptand sa vada in ce masura criza pietei financiare se apropie sau nu de final.
Bancherii spun insa ca turbulentele de pe piata determina toti jucatorii din acest segment sa se comporte mult mai disciplinat. Firmele bulgare au contractat imprumuturi cu o valoare medie de 120.600 de euro, creditele contractate de companii si persoane fizice ajungand la 24,2 mld. euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO