Business Internaţional

Barclays vinde o divizie din SUA

06.04.2007, 21:22 11

Barclays, banca din Marea Britanie care se afla in negocieri pentru a prelua ABN Amro, a luat decizia de a vinde o parte importanta din divizia care acorda credite subprime (credite acordate clientilor care nu pot obtine imprumuturi de pe piata principala), reducandu-si numarul imprumuturilor cu grad ridicat de risc, scrie Bloomberg.
Compania CompuCredit cu sediul in Atlanta va achizitiona credite in valoare de 390 de milioane de lire sterline (576 milioane de euro). Barclays va pastra credite in valoare de aproximativ 130 de milioane de lire sterline (192,3 milioane de euro), majoritatea fiind credite cu grad scazut de risc acordate companiei Monument.
Monument acorda credite clientilor care au avut in trecut probleme cu achitarea imprumuturilor. Divizia de carduri de credit a declarat in februarie o scadere a profitului cu 71%, in timp ce numarul creditelor neachitate a crescut cu 35%.
Decizia de vanzare a fost luata dupa ce New Century, o companie din Statele Unite care acorda credite subprime si care avea o linie de credit la Barclays, a intrat in stare de faliment la inceputul acestei saptamani din cauza numarului ridicat al creditelor neachitate.
Barclays a achizitionat Monument de la Providian Financial in 2002 pentru a castiga 500.000 de noi clienti si imprumuturi in valoare de 395 de milioane de lire sterline (584,3 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO