Business Internaţional

Barroso anunta ca economia europeana pierde din viteza

30.01.2008, 16:49 9

Comisia Europeana ar putea anunta luna viitoare o reducere "usoara" a estimarilor privind cresterea economica pe 2008, a declarat Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, citat de Bloomberg.
"Este probabil ca estimarile de crestere economica care vor fi enuntate in februarie sa fie revizuite usor in scadere", a spus Barroso la Bruxelles.
Comisia Europeana a estimat in noiembrie anul trecut o crestere economica pentru zona euro de 2,2% in 2008. Comisia va fi nevoita "sa reduca cu cateva zecimi" nivelul prognozat in noiembrie, afirma recent si Joaquin Almunia, comisarul european pentru afaceri economice si monetare.
"Sa fie clar! Nu este timpul sa aruncam barca de salvare", a afirmat Barroso. Presedintele CE a adaugat ca "balanta contului curent din Europa este pozitiva" si ca "deficitul bugetar este de circa 1% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene".
Barroso a mai spus ca probleme economiei Statelor Unite ale Americii vor avea un impact negativ la nivel global. "Increderea investitorilor a fost afectata. Este esential ca pierderile sa fie publicate cat mai transparent posibil", a conchis Barroso.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO