Business Internaţional

Bataie pe vinurile de 1.700 $/sticla

28.01.2009, 17:05 11

Ernst Wyrsch, al carui hotel gazduieste petrecerile organizate in cadrul renumitului Forum Economic Mondial, a afirmat ca statiunea montana Davos din Elvetia nu va fi ferita pentru mult timp de efectele crizei, scrie International Herald Tribune.

"Cateodata am senzatia ca oamenii vor sa cheltuiasca toti banii de care dispun inainte de aparitia crizei in Davos", a afirmat Wyrsch, manager al hotelului Steigenberger Belvedere. Hotelul condus de el aproape ca a epuizat inca dinainte de inceperea Forumului stocul de vinuri rare pe care il avea, unele dintre ele costand si 1.700 dolari sticla. "Nu avem motive sa ne plangem de criza financiara", a afirmat Patricia Halter, agent imobiliar din Davos, care in prezent promoveaza vanzarea unei vile construite in 1914 pentru suma de 2,95 mil. franci elvetieni (1,95 mil. euro). "Primim cateva oferte zilnic. Cererea este inca solida."
In cazul hotelului Belvedere condus de Ernst Wyrsch, Forumul Economic Mondial ar putea reprezenta punctul critic dupa un sezon turistic exceptional.
Unii dintre invitati obisnuiti ai reuniunii, precum John Thain, demis saptamana trecuta din functia de presedinte executiv al Bank of America, vor absenta.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO