Business Internaţional

Belgienii de la KBC vor sa cumpere o banca din Bulgaria

11.09.2007, 19:12 9

Grupul belgian de investitii KBC Securities planuieste sa investeasca pana la 2 miliarde de euro in achizitionarea unei banci din Bulgaria, scrie Money.bg.
"Este o banca mica cu capital privat", au declarat surse din piata pentru SeeNews. KBC este momentan in tratative cu actionarul majoritar, iar situatia exacta a tranzactiei va fi cunoscuta cel mai probabil pana la sfarsitul anului.
Purtatorul de cuvant al KBC a recunoscut interesul companiei privind achizitia unei banci in Bulgaria, dar nu a dezvaluit informatii suplimentare.
Cele mai importante banci cu capital privat din Bulgaria sunt Investbank, Teximbank, First Investment Bank, Corporate Commercial Bank (Corpbank), International Asset Bank si Central Cooperative Bank.
Andrei Bergen, directorul executiv al KBC, a declarat ca este in cautare de oportunitati de investitii pe piata din Bulgaria, unde a mai achitionat 70% din compania de asigurari DZI. Bergen
s-a declarat multumit de ritmul de crestere al companiei, care a depasit previziunile dupa achizitionarea Absolut Bank din Rusia. KBC are in plan deschiderea a peste 150 de noi sucursale in urmatorii trei ani.
Compania estimeaza o crestere de 27% a profitului net, pe fondul revitalizarii economice europene si datorita influentelor slabe pe care criza imobiliara din Statele Unite le-a avut asupra desfasurarii activitatii sale.
Profitul grupului in semestrul al doilea a ajuns la 936 de milioane de euro, in crestere de la 736 de milioane de euro, valoarea consemnata in aceeasi perioada a anului trecut.
"Compania a avut o evolutie buna in al doilea trimestru", a declarat Bergen. KBC Securities detine Swiss Capital si Romstal Leasing in Romania, Equitas in Ungaria, Senzal, Hipobanker si Bastion in Serbia precum si Absolut Bank in Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO