Business Internaţional

Biserica din Grecia oferă ajutoare populaţiei la fel ca după cel De-al Doilea Război Mondial

Biserica din Grecia oferă ajutoare populaţiei la fel ca după cel De-al Doilea Război Mondial
01.01.2013, 10:15 1047

În Grecia, stat care intră acum în al şaselea an de recesiune, pe măsură ce şomajul a crescut, a crescut şi nivelul sărăciei şi numărul persoanelor care nu mai au cu ce să îşi cumpere alimente.

Astfel, resursele parohiei părintelui Theodoros Georgiou din Atena, capitala Greciei, au devenit insuficiente pentru a hrăni 10.000 de persoane pe zi alături de celelalte biserici din oraş. Biserica Ortodoxă din Grecia susţine că aceasta este cea mai mare mobilizare de a ajuta persoanele dezavantajate de după cel De-al Doilea Război Mondial, scrie The Wall Street Journal.

Într-una din dimineaţile trecute, în subsolul bisericii St. Varvaras, preotul Theodoros dădea indicaţii voluntarilor care pregăteau sute de pachete cu alimente pentru familiile din zonă. În acelaşi timp, telefoanele de pe biroul său sunau neîncetat pentru mai multe ajutoare, tot mai mulţi greci având nevoie de ajutorul bisericii pentru a-şi asigura traiul zilnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO