Business Internaţional

Bloomberg: Şomajul ridicat din zona euro ar putea ascunde o piaţă a muncii foarte dinamică

Bloomberg: Şomajul ridicat din zona euro ar putea...

Autor: Departament Economic

31.03.2016, 10:32 71

Totuşi, studiile arată că există variaţiuni majore la nivel naţional care ar putea reprezenta o mobilitate crescută în piaţa muncii din Uniunea Europeană.

Rata şomajului din zona euro probabil a urcat la 10,3% luna trecută, conform unui studiu Bloomberg. Totuşi, acesta nu este cazul Germaniei. Potrivit rapoartelor, rata şomajului în cea mai puternică economie europeană s-a menţinut în luna martie la 6,2%, conform estimărilor Berlinului.

Pentru luna ianuarie, Eurostat a anunţat o rată a şomajului de 4,3% în Germania. Tot în ianuarie, Portugalia a avut o rată a şomajului de 12,2%, iar Spania de 20,5%. Cifrele în rândul tinerilor sunt şi mai îngrijorătoare, în condiţiile în care aproape 30% dintre tineri nu au un loc de muncă.

Bloomberg prezintă cazul unei tinere portugheze de 22 de ani, care a studiat inginerie civilă şi este pe cale să lucreze peste hotare pentru prima oară în viaţa ei.

Ea vede cele şase luni pe care urmează să le petreacă drept chelneriţă în Cipru ca un pas necesar pentru îmbunătăţirea capacităţilor de relaţionare, o mai bună muncă de echipă şi perfecţionarea limbii engleze. Aceste competenţe pe care le va dobândi într-un job care nu are aparent nicio legătură cu pregătirea ei îi vor creşte pe termen lung şansele de a se angaja în domeniul dorit.

„Este extrem de dificil să găseşti un loc de muncă pe domeniul meu în Portugalia. Având această experienţă cred că este mai uşor să plec în altă ţară”, a spus tânăra.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO