Business Internaţional

BMW incepe constructia noului sediu din SUA in 2006

28.07.2005, 19:19 9

Divizia din America de Nord a BMW, care anul trecut a cumparat o proprietate in Woodcliff, New Jersey, pentru a-si extinde sediul, va incepe constructia unei noi cladiri in cursul anului urmator, a spus Tom Purves, directorul executiv al diviziei, informeaza International Herald Tribune.

Costul total al acestei investitii, care include cumpararea terenului, renovarile si noua cladire, va fi de aproximativ 100 de milioane de dolari (83,34 milioane de euro),

"Aceasta este cea mai importanta investitie a noastra pe piata americana exceptand-o pe cea in facilitatile de productie", a adaugat executivul. Conform acestuia, compania a ales firma de arhitectura HOK, cu sediul in New York, pentru a proiecta un nou centru de training si de inginerie, dupa o intensa competitie internationala.

"Am cautat ceva care sa vorbeasca despre devotamentul celor de la BMW fata de eleganta designului", a continuat Purves.

"Dar, in acelasi timp, am dorit o cladire care sa reflecte fidelitatea noastra pentru mediul inconjurator si consumul rational de energie, si credem ca avem toate aceste lucruri cu acest nou design", a explicat el.

La finalizare, proiectul va avea 52.000 de metri patrati si vor putea lucra aici angajati care in prezent sunt imprastiati in alte patru amplasamente din New Jersey.

BMW are aproximativ 750 de angajati in acest stat si in jur de 2.000 in toata tara.

Structura imobilului va fi orientata astfel incat sa capteze curentii de aer care vin din nord si din vest pentru a asigura astfel ventilatia naturala a aerului primavara si toamna, iar camerele vor fi proiectate astfel incat sa beneficieze de lumina naturala cat mai mult posibil, a declarat Kenneth Drucker, directorul de design al HOK.

In ceea ce priveste incalzirea, aceasta va fi asigurata prin intermediul unor conducte metalice instalate in dalele din podea, considerate de expertii in energie cea mai eficienta forma de incalzire a suprafetelor mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO