Business Internaţional

Bonusul şefului Microsoft a fost redus, după eşecul Kin şi lipsa de reacţie la iPad

01.10.2010, 10:30 12

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a primit unbonus redus pentru anul fiscal 2009-2010, deşi compania a avut celemai mari vânzări din istorie, după eşecul consemnat cu telefonulKin şi lipsa aparentă de reacţie la Apple iPad, transmite Reuterscitată de Mediafax.

Ballmer (54 de ani) a primit un bonus de 670.000 de dolari cashpentru anul fiscal încheiat la 30 iunie, egal cu salariul anual,dar ar fi putut fi recompensat cu o sumă dublă, potrivit unuiraport al Microsoft către bursă.

Compania l-a felicitat pe CEO pentru creşterea vânzărilor cu 7%,la suma record de 62,5 miliarde de dolari, pentru reducerile decosturi şi lansarea noilor versiuni ale suitelor Windows şi Office,dar şi pentru promovarea operaţiunilor de cloud computing şi jocurivideo.

Însă argumentarea bonusului lui Ballmer face referire şi la"lansarea fără succes a mobilului Kin, pierderea de cotă de piaţăpe segmentul telefoanelor mobile, şi nevoia de a urmări inovaţiipentru a profita de noi factori de formă", ultimul factor dinenumeraţie făcând referire la popularitatea câştigată de tabletelePC după lansarea iPad.

Kin, un telefon pentru adolescenţi lansat de Microsoft laînceputul anului, a fost retras de pe piaţă trei luni mai târziu,cu vânzări extrem de dezamăgitoare, de ordinul câtorva sute deexemplare.

Totodată, sistemul de operare pentru telefoane mobile WindowsPhone a pierdut constant cotă de piaţă în ultimii ani în favoareaApple iPhone OS, Google Android şi softului implementat peBlackBerry de Research In Motion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO