Business Internaţional

Borussia Dortmund si reduce cheltuielile

29.07.2004, 00:00 18

Borussia Dortmund GmbH & Co., singurul club de fotbal al Germaniei listat la bursa, va cheltui cu 20 mil. euro (24 mil. dolari) mai putin pe salarii n acest sezon dupa ce nu a reusit sa se califice n nici o competitie internationala, relateaza Bloomberg.
Cheltuielile cu personalul au scazut dupa plecarea unor fotbalisti - vedeta precum atacantul brazilian Marcio Amoroso si portarul Jens Lejmann, potrivit lui Gerd Niebaum, presedintele clubului de fotbal. Salariile jucatorilor ramasi au fost reduse cu 20%, a spus Niebaum.
Desi Borussia are "posibilitatea" de a vinde obligatiuni cu ajutorul Stephen Schechter, o companie londoneza specializata n gasirea de finantari pentru cluburile de fotbal, nu sunt "n prezent" planuri pentru o asemenea operatiune, potrivit lui Niebaum.
Clubul german de fotbal, castigator al Ligii Campionilor n 1997, a terminat sezonul trecut pe locul asse n Bundesliga, esuand pentru al doilea an consecutiv sa se califice n cea mai profitabila competitiei europeana ntre cluburi. Borussia nu a reusit sa se califice nici n Cupa EUFA, dupa ce a pierdut duminica n fata  echipei belgiene KRC Genk. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO