Business Internaţional

Bouygues are venituri de peste 15 mld. dolari

07.09.2006, 18:57 60

Conducerea Bouygues, a doua cea mai mare firma de constructii din lume si al treilea operator de telefonie mobila din Franta, a declarat ca profitul in cel de-al doilea trimestru a crescut cu 45% datorita constructiei de case si drumuri, scrie Bloomberg.
Profitul net a urcat la 534 mil. dolari (417 mil. euro) de la cele 288 mil. euro inregistrate in anul precedent, a declarat Blandine Delafon, un purtator de cuvant al companiei pariziene. Analistii se asteptau la o cifra medie de 307 mil. euro.
Economia Frantei a evoluat in ritmul cel mai rapid din ultimii cinci ani in cel de-al doilea trimestru. Bouygues, cel mai mare dezvoltator de proprietati din Franta, inregistreaza 70% din vanzari pe piata franceza. Actiunile Bouygues au avut o evolutie modesta anul acesta, aducand compania la o valoare de 14,1 mld. euro. Actiunile Vinci, cea mai mare companie de constructii din lume, au crescut cu 19%, iar cele France Telecom, cea mai mare companie de telefonie din Franta, au scazut cu 21 de procente.
In timp ce Vinci s-a extins in zona con-structiilor de autostrazi si parcari, Bouygues are o divizie de media si telecomunicatii, care include Television Fran?aise 1, cel mai vizionat post TV din Franta, si Bouygues Telecom, retea de telefonie. Totusi, 70% din vanzarile totale ale companiei sunt obtinute din constructii si imobiliare.
Bouygues Telecom a contribuit la profitul total net al companiei-mama cu 565 mil. euro. Profitabilitatea diviziei va fi folosita pentru investitii semnificative, a declarat conducerea Bouygues. Conducerea Vinci a precizat ieri ca profitul in prima jumatate a anului a urcat cu 45%. Cea de-a treia companie de constructii din Franta, Eiffage, va raporta in curand castigurile sale.
La Bouygues, venitul din prima jumatate a anului a crescut cu 9,1% la 15,46 mld. dolari (12,05 mld. euro). Conducerea diviziei de constructii de drumuri a companiei, cea mai mare din lume, a declarat saptamana trecuta ca a urcat cu 52% dupa ce a obtinut contracte in tari precum Franta, Ungaria, Polonia si Statele Unite.
Compania Bouygues a cheltuit peste
2 mld. euro pentru obtinerea unei participatii de 24,4% din actiunile Alstom, compania franceza care se ocupa cu fabricarea de trenuri si de statii de alimentare.
Constructia de case din Franta a crescut cu 9,3 procente in cel de-al doilea trimestru, fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO