Business Internaţional

British Airways si-ar putea reduce personalul de la sol cu 15%

04.10.2005, 18:12 14

British Airways si-ar putea reduce cu 15% personalul de la sol, reprezentand circa 750 de oameni, ca parte a eforturilor sale de a-si consolida operatiunile de la Heathrow Airport, conform The New York Times.

Compania aeriana intentioneaza sa-si transfere personalul de la sol la un nou terminal din cadrul aeroportului pana la inceputul anului 2008.

In aprilie 2004, British Airways anunta ca intentioneaza sa-si reduca costurile legate de salariati cu 300 de milioane de lire pe an (439,1 mil. euro) pana in martie 2006. O luna mai tarziu, compania si-a amanat finalizarea planului cu un an. British Airways are aproximativ 46.000 de angajati.

Multi analisti si investitori se asteapta ca noul director executiv al companiei, Willie Walsh, ce va prelua aceasta pozitie luni, sa faca din reducerea costurilor legate de salariati una dintre principalele sale prioritati.

Orice masura de reducere a locurilor de munca ar putea fi una controversata. Angajatii din sindicatele companiei si-au parasit locurile de munca in aceasta vara, provocand haos, dupa ce cateva sute de salariati au fost disponibilizati din cadrul companiei de catering pe care o utilizeaza compania aeriana. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO