Business Internaţional

British Airways va anula 1.000 zboruri

17.09.2004, 00:00 14

British Airways (BA), cea mai mare linie aeriana britanica,  va anula aproape 1.000 de zboruri de pe aeroprortul Heathrow pe parcursul urmatoarelor luni intr-un efort de a-si imbunatati performanta, informeaza BBC News.
BA a confirmat ca 966 zboruri vor fi anulate, ceea ce reprezinta in medie aproximativ 12 calatorii pe zi, din totalul de 41.000 de zboruri derulate de compania de transport aerian.
Atat destinatiile pe termen scurt cat si cele pe termen lung vor fi afectate de aceasta decizie, dar BA a anuntat ca numai rutele de o "frecventa ridicata" vor fi afectate.
Linia aeriana a precizat ca decizia de a renunta la 2% din operatiuni a fost o masura de "precautie".
BA a accentuat totodata ca renuntarea la unele rute nu s-a datorat unei crize de personal. Compania a precizat ca vrea sa creeze o anumita "relaxare" in programul de zbor, care este supraincarcat. Mai putine zboruri ar "elibera" aeronave asa incat daca unele avioane nu pot zbura din cauza unor probleme tehnice, alte aeronave sa fie disponibile pentru inlocuirea lor.
"Am luat o masura de precautie care elibereaza o parte din presiunea existenta asupra programului de zboruri in cadrul unui aeroport foarte aglomerat, a declarat un purtator de cuvant al BA.
Totusi, liderii de sindicat au spus ca BA se confrunta cu o lipsa de personal. "Nu anulezi atatea zboruri doar pentru a avea aeronave disponibile" a declarat un oficial din cadrul unui sindicat. "Este ceva foarte in neregula atat cu programul de zboruri cat si cu  situatia personalului disponibil" a adaugat persoana respectiva.
Luna trecuta a fost o perioada jenanta pentru BA, fiind fortata sa anuleze zboruri de pe aeroportul Heathrow, din cauza lipsei de personal si a unor probleme tehnice.
Rutele afectate de ultimele anulari vor include zboruri spre New York, Los Angeles, Hong Kong, dar vor fi afectate si rute scurte spre Edinburgh, Manchester, Frankfurt, Munich , Bruxelles si Amsterdam.
Decizia de a anula zboruri pe parcursul urmatoarelor trei luni este asteptata sa nu afecteze BA financiar, potrivit unor analisti ai industriei.
"Am putea spera ca de pe urma acestei masuri ar rezulta un castig, deoarece s-ar reduce riscul aparitiei unor discontinuitati" a spus Chris Tarry, analist independent.
Consiliul de administratie al BA se va intalni azi pentru a discuta anularile de zboruri din luna trecuta, circuland si o serie de speculatii conform carora o serie de senior manageri ar putea fi demisi.
catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO