Business Internaţional

Bulgaria va resimti efectele crizei pana in 2012

18.05.2009, 16:40 16

Presedintele Asociatiei Industriale Bulgare (BIA), Bojidar Danev, a declarat ca Bulgaria nu va reusi sa depaseasca efectele negative ale crizei financiare globale pana in anul 2012, conform Sofia News Agency.

Danev a adaugat ca veniturile bugetului national sunt in scadere, iar starea sistemului bancar al tarii s-a deteriorat.
Presedintele BIA a mai declarat ca lichiditatea in scadere a bugetului bulgar si a companiilor bulgare fac ca tara sa devina extrem de vulnerabila in fata socurilor externe.
"Sistemul bancar va suferi lovituri grele in viitorul imediat, in contextul deteriorarii conditiilor economice, insa specialistii prefera sa nu mentioneze acest fapt", a continuat Danev.
Danev a concluzionat spunand ca multe companii au consultat BIA cu privire la implementarea de disponibilizari masive si ca alegerile generale viitoare vor agrava si mai mult starea economiei bulgare.
In primele trei luni ale acestui an, economiile din Europa de Est au inregistrat cele mai semnificative scaderi la nivel continental. In cazul Bulgariei, scaderea a fost de 3,5%.
In Bulgaria, economia a cunoscut primul declin din ultimii 11 ani in perioada ianuarie-martie, dupa ce a incheiat trimestrul patru al lui 2008 cu o crestere echivalenta cu scaderea actuala, de 3,5%, potrivit Biroului de Statistica de la Sofia.
Banca Centrala si FMI vorbesc despre o scadere de 2% a economiei Bulgariei in acest an, pe fondul scaderii cererii si a activitatii sectorului de business.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO